Anemone, Dicentra, Pulsatilla och lite Clematis

Så blev det fredag igen, inte länge sedan sist. Veckorna springer i väg och ju närmre sommaren vi kommer ju fortare tycker jag det går. Måste påminna mig själv att vara mer närvarande hela tiden, det hjälper att ge sig ut en stund i trädgården på morgonrunda och kvällsrunda. Ni som sett hela min trädgård vet att det inte blir någon längre runda men man kan ändå spendera mycket tid där genom att titta på allt som frodas, som är på väg upp och sådant som håller på att vissna. En trevlig sak att titta på nu i min trädgård är den fyllda Vitsippan.

Anemone nemorosa ‘Vestal’ – Vitsippa fylld
Den är lite smutsig vilket beror på allt regn som fullkommligen vräkt ned här den senaste tiden. Jag vaknade flera gånger i natt av att regnet öste ner.

Nästa foto blir en blomma som snart blommat klart.

Dicentra cucullaria
Mitt Sjömanshjärta har snart blommat klart för i år.

I morgon ska jag åka till Helsingör, det brukar bli en trevlig tur. Min sambo är medlem i frivilliga brandkåren här i Ystad och vartannat år åker dom till Helsingör med sina familjer. Tyvärr jobbar min sambo i morgon så jag får åka med själv. Jag brukar passa på att handla lite blommor på torget i Helsingör och hoppas så klart på att det ska finnas mycket spännande där. Kanske inte allt för mycket med tanke på storleken på min trädgård.

 Pulsatilla vulgaris ‘Papageno’ – Backsippa

En aprikosfärgad Backsippa jag köpt på Tradera för några år sedan, är på väg att slå ut om det nu hänelsevis skulle vara så att solen behagade titta fram.

 Avslutar dagens inlägg med ett foto på ännu en kruka med självsådda Clematis. Måste försöka hitta en lösning så jag kan samla alla självsådda. Finns en vit knopp längst till höger.  Jag måste försöka göra plats åt de plantor jag köper i Helsingör och på andra ställen under sommaren. Ska gå igenom och se om jag kan sälja undan lite på Tradera.

Det får bli allt för i kväll
Ha det bra och ta hand om er
Trevlig helg hälsning från Carinas Trädgård.

 

"After" Ad Code

2 responses to “Anemone, Dicentra, Pulsatilla och lite Clematis

  1. Vad vacker vitsippan är och sjömanshjärtat.
    Tack så hemskt mycket för kottarna jag fick av dig. Såg vad jag trodde var ett livstecken från dom tidigare i vår men dom gav visst upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *