Akeleja, Paederota, Skogsvallmo, Blodört och Hundtandslilja

Så är en härlig helg snart till ända, känns som en nyttig helg med upprensning, trädgårdsarbete och lite njuta. I morgon börjar en arbetsvecka som nu är hel som omväxling, men det går fort till nästa helg. Jag gillar mitt arbete men det är trist att sitta inomhus om solen skiner.

Akleja scopulorum

En liten mini Akeleja som jag köpte på Tradera i fjol. Hon står i min nya del av mitt nya stenparti vilket innebär väldigt väldränerat.

Paederota lutea

En annan lite stenpartiväxt som jag köpt på Borealis för några år sedan.
Den lär komma från alperna, vet inte så mycket mer om den men den kommer tacksamt varje år.

Skogsvallmo – Hylomecon japonica

Lite starkare gul är denna Skogsvallmo som är i sitt esse nu. Gillar den starka färgen och dom härliga blommorna. Den växer så det knakar och jag har på prov flyttat över en bit i en av mina Clematis krukor. Den ser ut att trivas bra där med och det ser ut att kunna vara ett bra komplement till Clematiserna som blommar senare.

Sanguinaria canadensis ‘multiplex – fylld blodört

Nu sjunger Blodörten på sista versen och de stora bladen tar över mer och mer. Det är lite synd på de blommor som fortfarande finns kvar men döljs av blad.

Erythtronium ‘White beauty’ – vit hundtandslilja

Min vita Hundtanslilja och min revolutum blommar fortfarande. 
Ja det får räcka för i dag, tid att leta upp sängen och läsa lite, ska fortsätta med att gå igenom lite tidningar som blivit liggande och se om jag hittar något intressant. Så klart är det trädgårdstidningar jag pratar om.

Allt för denna gången
Ha det bra och ta hand om er
Helg-sluts hälsningar från Carinas Trädgård

"After" Ad Code

7 responses to “Akeleja, Paederota, Skogsvallmo, Blodört och Hundtandslilja

 1. Jaha är det skogsvallmo som jag såg på ett ställe och som jag tyckte var så fin.
  Har mer och mer blivit förtjust i aklejor som är små.

 2. Skogsvallmon var fin. Men nej, jag ska inte ha mer gult! Fast om den blommar så tidigt, så skulle det ju gå. Det mesta gulblommande jag har kommer senare…

 3. Fina vårblommor! Den lilla Aklejan är ju helt bedårande!

 4. Min blodört blommar också nu som jag fått av dig 🙂

 5. Så underbart vacker den är blodörten.

 6. Berit Zethraeus

  Blodörtens namn har jag letat efter länge. Blomman är jättevacker och har dykt upp hos mig av sig själv. Läste att den inte frösår sig. Märkligt. Jag bor i Lomma i skåne. Finns på facebook. Fin blogg du har. Hade en på spaces som hette Berits lusthus men nu får det räcka med facebook. Har en trädgård och älskar blommor

  • Kan ju varit en rotbit som följt med något annat. Tycker också att facebook är mer lagom men ska göra lite inlägg då jag känner för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *