Lite av varje

Ja så blev det en helt underbar lördag som jag tillbringat i min trädgård. Det började med en utrensning av ett av våra förråd. Vi kastade massor och samlade ihop en hel del bra och ha prylar som skänktes till en affär här i Ystad som heter öppna hjärtan, där pengar och saker går till välgörande ändamål. Skönt att få lite mer plats.

Lime – Citrus aurantifolia,  Korallbuske – Erythrina crista-galli, Klockthunbergia – Thunbergia grandiflora och Snäckböna – Vigna caracalia

Sedan planterade jag om några växter jag köpt på odla.nu, tycker dom har fina plantor till bra priser. Här ser ni de jag köpte. Det var alldeles extra roligt att hitta korallbusken som min mor jagade efter i många år, tror hon ler där hon finns över att den faktiskt hamnade i mitt uterum till slut. Hoppas nu att jag kan klara av att ta hand om den. En Lime är också en kul utmaning, det har ju gått bra med mitt citronträd, 2 skördade frukter i år och massor på gång.

 

Medinilla ‘New’ Purple – en sorts Rosenskärm
Är så glad för min Medinilla som har massor av knoppar, kul att den trivs i mitt uterum. Faktiskt kommer det flera knoppar men denna är störst.
 

 Här ser ni min Medinilla längst till vänster. längst till höger står min Klockmalva eller Belgiska flaggan – Abutilon megapotanicum. Klockmalvan köpte jag på odla förra året. Jag har planer på att sätta upp en hylla till blommorna men så länge får de gamla pallarna komma till användning. Blomsterbordet är inhandlat på en loppis.

Erythronium revolutum
Nu fortsätter vi i trädgården i  mitt gamla stenparti där en Hundtandslilja står i blom. Det är en  liten hundtandslilja med en underbar färg och näpenhet, inköpt på Trader för några år sedan.

 Akebia quinata
Min Akebia har slagit ut sina första blommor. Jag klippte ner den ganska rejält i våras eftersom den tog över lite väl mycket.

 Papaver burseri – Alpvallmo
Min Alpvallmo slog ut sin första blomma, den är så vacker och så liten. Den har sått sig lite överallt i min trädgård men det gör inte så mycket då den är lätt att flytta och inte tar så stor plats och så är den ju så vacker.

Nä, nu får det räcka för i kväll
Ha det bra och ta hand om er
Soliga helghälsningar från Carinas Trädgård

 

 

 

"After" Ad Code

4 responses to “Lite av varje

  1. Visst var det en skön lördag – om man var i lä! Här var det iskalla vindar brrrr. Men när jag nyss släppte ut katten, söndag morgon, så ser det betydligt bättre ut idag 🙂

    Hur har du planterat din Akebia? Jag köpte en för två år sedan men jag är för feg för att plantera den på friland, köpte den hos Mandelmans 😉 och den bor inomhus om vintern men borde kunna flytta ut för gott, så jag tar tacksamt emot planteringsråd. Ha en skön söndag 🙂

    • Molnigt här men verkar vara vindstilla. Min Akebia står i mitt gamla stenparti intill planket, mulrik jord och har klarat sig nästan för bra. Den kan bli nästan som ett ogräs, skjuter skott lite här och där. Skön söndag på dig också.

  2. Söt hundtandslilja. Letade fram blombilder på rosenskärmen, måste undersöka om den tål varmare klimat

    • Det tror jag absolut den gör är väl en medelhavsväxt eller subtropisk. Gillar fuktig värme vad jag förstått.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *