Vitsippsruta och Hundtandslilja

I kväll fortsätter jag visa de blommor jag tidigare fotat. Ni ska få se två stycken skönheter, en vit och en lila.

Isopyrum thalictroides - Vitsippsruta

 Jag gillar verkligen denna blomma som är så skir och så vit. Jag ser fram emot att få en annan variant av denna som jag beställt av Larz Danielsson på Spezialplant.Som ni kan se här, den heter Isophyrum hallii.

Isopyrum thalictroides - Vitsippsruta

Vitsipprutan har jag köpt på Horsabäcks perenner får några år sedan och den växer bra så den trivs nog bra i mitt gamla stenparti där den står.

Då fortsätter vi med nästa skönhet, en Hundtandslilja som funnits i ganska många år i min trädgård. Den står i mitt gamla stenparti i lite halvskugga.

Erythronium dens-canis 'Rose Queen'

 Den har förutom en vacker blomma även vackra fläckiga blad. Den har inte slagit ut helt ännu för då viker den bak sina blomblad men den är ändå så vacker tycker jag.

Erythronium dens-canis 'Rose Queen'

Trist trädgårdväder vi har, antingen fruset i jorden eller blött som bara den, längtar vekligen efter att kunna gå ut och rota i jorden lite.

Allt för denna gång
Ha det bra och ta hand om er
Blöta hälsningar från Carinas Trädgård

 

 

"After" Ad Code

2 responses to “Vitsippsruta och Hundtandslilja

  1. Riktiga sötisar! Kanske är det blad av hundtandslilja som tittar opp hos oss på ett ställe där jag satte en planta för några år sedan men som inte setts till sedan? De liknar de på din bild, aningen fläckiga…jag hoppas:)

  2. Vad fina! Vitsippsrutan hade jag gärna bekantat mig med här på hemmaplan – bra tips! /T

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *