Mitt uterum och en Tusensköna

Blev inget inlägg i går på grund av att jag hade syjunta och vi var i full färd med att leta hotell inför vår Italienresa i sommar. Vi har försökt hitta lite trevliga hotell eller B&B i Rom och på Sardinien. Vi vill alla ha lite mysiga ställen som inte är allt för dyra.
Nåväl nu är planen att jag ska visa lite bilder på mitt uterum. Jag börjar med ett foto som visar hörnet i sydost. Utanför glasdörrarna skymtar min trädgård.
Abutilon megapotanicum och Camellia japonica

På det stora brickbordet står min Klockmalva, belgisk flagg och min Kamelia som jag visat er tidigare. Till vänster ser ni Citronträdet.
Om vi nu vänder näsan mott nordost så ser det ut så här i uterummet.

Här ser ni min hörna med Medinilla `New´Purple(en sorts Rosenskärm), längst in. Sedan kommer Callistemon citrinus(Lampborste) och slutligen då Citrus limon ornamentale(Citronträd). Ovanför blommorna hänger mina ljuslyktor och på väggen ser ni min sillalåda som jag betsat och slipat till lite. I hyllan ska  det stå lite trevliga blommor så småningom. Jag ska inte köpa för mycket innan vi reser på semester då jag vet hur jobbigt det är att sköta andras blommor.

Nu vrider vi oss med näsan mot nordväst och då ser ni dörren som leder in i mitt matrum. Mitt fönster som är färdigt men hyllan som ska sitta framför har inte kommit på plats ännu. Om vi nu vrider mot sydväst så skulle ni se mina nya hyllor men dom har jag ju redan visat så det skulle bli lite tjatigt. I stället har jag lagt in ett foto på en Tusensköna som inte fått någon vintervila ännu. Den växer i gräsmattan i den lilla park som ligger tvärs över gatan. Vi får väl se hur det blir med vintern, har sett att dom ev lovar lite snö men jag har svårt att föreställa mig det nu.

Allt för i dag
Ha det bra och ta hand om er
Regninga hälsningar från Carinas Trädgård

"After" Ad Code

2 responses to “Mitt uterum och en Tusensköna

  1. Vilket härligt uterum. Kan du sitta där på vintern ? ( Hade jag ett sånt och det var kallt skulle jag nog pälsa på mig och lurva runt där ändå).
    Ser att du har ett element och nog njuter av det i fulla drag

    • Jag sitta i uterummet året om och utnyttjar det så mycket jag kan. Försöker hålla cirka 12 grader för växternas skul,l med hjälp av elementet. Elektrikern ska komma o koppla in lite uttag o lampor så jag kan ha ett till element för att få lite jämnare värme. Jag har en liten byggfläkt som jag sätter igång för att värma upp när vi vill sitta där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *