En av mina orkideer som blommar

I dag ska ni få se en av mina orkideer som blommar. Jag vet inte vad det är för sort men jag har fått den av min far för några år sedan. Som en del av er vet så gillar jag lila och detta är en av de få inomhusväxter jag har med denna färg.

Jag har skaffat mig fler och fler orkideer vilket till viss del beror på att de är ganska lättskötta, i alla fall brudorkideerna. Jag har några andra sorter som är gröna o fina men som inte vill blomma lika villigt.

Är det någon som vet vilken sorts orkidee det är så blir jag glad om jag får veta.
Ikväll är det årets första syjunta så nu är allt tillbaka till det vanliga igen, ganska skönt det också. I syjuntan planerar vi just nu för en resa till Italien.  Vi tänker resa till Rom där vi ska stanna några dagar, för att sedan resa vidare till Sardinien. Vi planerar att resa efter midsommar.

Allt för i dag
Ha det bra och ta hand om er
Tisdagshälsningar från Carinas Trädgård

"After" Ad Code

8 responses to “En av mina orkideer som blommar

 1. Åh, vilken pärla…..underbart fin. Jag gillar osså Orkider mer o mer. Förr tyckte jag att det var en tantblomma, men tror inte det finns andra blommor som blommar så länge. Jag har dock lite svårt för att få mina att blomma om, men kanske har gett upp lite för fort. //Helen

  • Ja, blomningen varar verkligen länge. Du ska inte ge upp för lätt då det gäller blomningen. Jag brukar ställa mina i ett fönster där dom inte syns så mycket när dom inte blommar o så flyttar jag fram dom när dom knoppas.

 2. Ing-Marie Karlsson

  Så fin den är! Jag vet inte vad det är för sort. Jag har också 2 brudorkideer och en annan sort som blommar nu. Det är så kul när man lyckas med dem.

 3. Vad många trevliga resor du har framför dig!

  • Ja, då sonen flyttat hemifrån och är självförsörjande kan vi resa, vilket både sambon o jag uppskattar.

 4. Den är jättefin. Fina färger och vacker ådring. (Vet inte vad den heter.) Får också orkidéer att trivas här. Där jag bodde förut trivdes dom inte lika bra. Har öster-fönster nu.

  • Mina fönster där orkideerna trivs är mot norr. Jag har bara söderfönster och norrfönstero söderfönster är ju inte det bästa precis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *