Tillbaka igen med bilder från mitt uterum

Ja, det är väl tid att komma igång igen här inne så smått. Har varit en ganska lång vila ifrån bloggandet men nu börjar jag längta efter att komma igång igen. Det börjar ju kännas som trädgårdssäsongen närmar sig igen och det är tid att börja fundera över vad som ska inhandlas inför säsongen.
I min trädgård har lökväxterna börjat visa både blommor och blad, snödropparnas knoppar syns tydligt och på flera ställen i Ystad blommar dom redan. I mitt uterum blommar det också.


Camellia Japonica

Så här såg min Camellia ut i går kväll
och så här såg den ut i dag.


Jag köpte den för halva priset i sommras vilket var cirka 50:-, ett fynd tyckte jag.
Den har stått i min trädgård, i en skuggig hörna och när det började bli för kallt fick hon flytta in i mitt uterum som håller sig runt 12 plusgrader då vi inte värmer upp för att vi ska kunna sitta där.

Här ser ni min Camellia i sällskap med
Abutilon megapotanicum eller som den heter på svenska Klockmalva, belgisk flagga. Inköpt på odla.nu i våras. Även den verkar trivas i uterummet och blommar villigt hela tiden.

Avslutar dagens inlägg med en bild på min fina hylla som jag köpte i helgen. Den har stått i en blomsteraffär här i Ystad som heter Kultiverat och dom sålde ut allt för halva priset. Denna hylla ha varit en del i deras inredning och jag fick ge
500:- vilket jag tyckte var ett fynd.
.Trädet till vänster om hyllan är mitt olivträd och i hyllan står överst en rosa Bägarranka – Dipladenia. Under den står en vit Hortensia och under den står en vit julros och en suculent, någon sorts aloe.

Ja det var allt för i dag ska försöka att komma tillbaka snart igen.
Ha det bra och ta hand om er
Hälsningar från Carinas Trädgård

 

"After" Ad Code

8 responses to “Tillbaka igen med bilder från mitt uterum

  1. Vilket härligt livstecken! Och vilken fin hylla.Vår kamelia väntar än…

  2. Roligt att du också hittat tillbaka. Vilken vacker kamelia.
    Vilken fantastisk färg på väggen bakom hyllan! Tror aldrig att jag skulle komma på att använda den. Mycket snygg mot allt det andra du har.

    • Tack! Jag är väldigt förtjust i de varma jordiga färgerna och de passar in i mitt uterum med lite Marocoinspiration.

  3. Underbar hylla….sååå snygg! Kul att du lyckas med klockmalvan. Jag tiggde till mig flera skott av en sån på min förra arbetstränignsplats o gav till min mamma, men hon lyckades inte ens att rota ett enda skott:(//Helen

  4. Roligt att du är tillbaka! Gillar din nya hylla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *