Nu är det gjort!

Jag har sått mina fröer som jag köpte från Borealis, specialplantskolan i Alnarp.

 • Thalictrum sp. Japan, Chino, Minodo-guchi, under 1500 m. EW08104.
 • Clematis aff. stans, buskbildande klematis med vita till stålblå blommor. Japan, Chino, Mindodo-guchi, 1500-1800 m. EW08103.
 • Clematis sp. Kina, Sichuan, Kangding: Mugecuo, 2800 m, EW09083.
 • Cynanchum caudatum, örtartad klätterväxt med vita, hongungsdoftande blommor. Japan, China, Minodo-guchi, 1500-1800 m.

Här ser ni min lilla sådd.

För säkerhets skull placerar jag planteringen i mitt ”lilla växthus”. Mycket i min omgivning som är litet, min trädgård, mitt hus, mitt stenparti, det börjar nästan höras som en saga jag kommer ihåg från jag var liten om en liten gumma som bodde i ett litet hus…o.s.v.

Nu ska det bli spännande och se om det kommer upp någon liten planta.

Det var allt för i dag
Ha det bra och ta hand om er
Blåsiga hälsningar från Carinas lilla trädgård
"After" Ad Code

10 responses to “Nu är det gjort!

 1. Du verkar satsa stort i din lilla täppa. Det där låter mycket svårodlat men spännande.

 2. Jag har själv gått igenom olika fröer som jag tagit vara på från förra året. Skall köpa jord i morgon.
  Lyckat till med din frösådd.

  // Rosa

 3. Kul när man kan börja med sådderna igen. Själv har jag ej börjat och tänker vänta lite med det så jag började för tidigt förra året. Jag bor ju inte i zon3 längre utan zon4 och vintrarna är mycket kallare här än vad jag är van vid. Suck. Nåja. Jag börjar nog i februari lite med tomaterna som skall odlas i år.

 4. Spännande fröer. Meter angivelserna är väl höjden över havet antar jag? Brukar snegla på växter högt upp från Tibet och Kina.

  Ska köpa grillad kyckling till nästa sådd i februari. Dom där små drivhusen är suveräna

  • Jo det är väl meter över havet antar jag. Tänk va kul och komma ner där och samla in fröer, hade nog haft övervikt i bagaget.

   Jag har inte köpt kyckling i planteringshusen utan min sambo hade köpt smaskiga chokladkakor i dom då han kom hem från sitt jobb i fredags. Det finns ett ställe här i Ystad som heter Lisas skafferi och dom har massor av godsaker som är hemlagade, det var där han köpte kakorna, tur för mig så jag fick något att plantera i och en god kaka i fredagskväll..

 5. Oj vänta lite på mej bara. Jag blir stressad av att se när andra börjar. Jag ska oxå snart sätta igång men just nu känns min kropp för kall. /Knatten

 6. WOW! Har du redan startat?? Visst börjar det klia lite i fingrarna, men jag tror jag väntar lite ännu. Här känns lite för vintrigt ännu. Men det skall bli kula att följa med!!!

  • Jag brukar inte vara så tidig men kände att jag var i behov av att tänka på den ljusare delen av året.
   Såg att du skickat vänskapsförfrågning, tyvärr tillhör jag dom som inte har någon profilsida vilket innebär att jag inte kan svara på den. Så fort det funkar ska jag acceptera den.

 7. Håller med dom andra som ska vänta. Förra året blev jag ju så påverkad att jag sådde alldeles för tidigt. Fast i år har jag ju bara perennfrö, så det kanske är time nu!? /Susie på Stjärnarve

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *