Lite höstblommor

Underbart väder i dag också, brittsommar är verkligen ljuvlig. I dag fyller min son 24 år otrolig att man har en son som är 24. Det känns både som det inte är länge sedan han föddes och som att det är en evighet sedan, märkligt.

Mitt första foto är från min egen trädgård, en Skugglilja – Tricyrtis hirta. Jag har några fler skuggliljor som jag köpte i våras b.l.a.på Horsabäck perenner och en som jag köpt på Tradera, dessa står i knopp och jag kommer att lägga in foto på dom då de slår ut.

Detta foto tog jag hos mina morbröder i mitten av augusti då hela släkten(alla 9) hade vår årliga kräftskiva. Stormhatt – Aconitum var namnet.

Vit Rudbeckia – Echinacea purpurea 'Alba' även denna från mina morbröders trädgård.

         Jaha, allt för idag

   Ha det bra och ta hand om er
Hälsningar från Carinas trädgård

"After" Ad Code

5 responses to “Lite höstblommor

 1. Vilken underbar skugglilja
  Det är en växtsort som jag helt och hållet har missat! Stormhattar är fina, och speciellt då bicolor sorten! /Mimi

 2. Tjusig skugglilja
  måste köpa flera, finns ju så många fina färger. Gillar den intensiva blåafärgen på stormhatten, har planterat stormhatt nu i höst och hoppas den tar sig till nästa år. Fina bilder.

  Susanne

 3. JA visst är de fina,,riktiga höstblommare
  är skuggliljan, jag ser fram emot foto på sden du har i knopp. VAd mysigt ditt stenparti var,,jag går i tankarna runt och ska planera ett sådant,,

  Vaxklockan den gula var med fin,,den står på min önskelista men jag har ännu inte hittat en,,ha en go kväll Mvh Monica på Pepparbackn=)

 4. Har googlat på Skugglilja eftersom jag idag köpte 2 plantor som jag fann i en trädgårdsbutik. Har hållit på med perenner i många år men aldrig träffat på denna växt! Nu är jag nyfiken hur det gått för er som har sådana. Vad har den för krav för att överleva?
  Jag bor i Västsverige, zon 2 troligtvis, har en trädgård med flera olika “mikrolägen” men skulle gärna ha skuggliljan som underplantering bland glesa syrener. Har även skuggröna, kaukasisk förgätmigej m m där. Hurpass skyddat läge behöver den? Jag blev så glad att hitta denna vackra växt som jag inte känt till.

  • Skuggliljan har enligt min erfarenhet inga större krav, trivs i skugga men jag tror att den även klarar att stå soligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *